Ginkgo biloba este cel mai vechi arbore viu existent în zilele noastre, fiind considerat, din acest motiv, o adevărată “fosilă vie”. Face parte din specia Ginkgophyta, care se presupune că s-a dezvoltat cu aproximativ 200 milioane de ani în urmă, în epoca dinozaurilor. Era răspândit mai ales în America de Nord, Europa şi Asia, dar ulterior a dispărut, ca urmare a cataclismelor naturale, dar şi din cauza dinozaurilor şi reptilelor uriaşe, care au contribuit la dispersia seminţelor. A supravieţuit însă în mănăstirile şi grădinile templelor din China.

Ginkgo biloba se numără printre cele mai studiate vegetale în zilele noastre. Spre deosebire de numeroase alte plante, frunzele de Ginkgo nu sunt utilizate frecvent în starea lor naturală, ci mai mult sub formă concentrată, de extract standardizat de Ginkgo biloba (GBE). În Europa şi în Statele Unite ale Americii, suplimentele alimentare cu Ginkgo biloba se numără printre cele mai bine vândute suplimente alimentare, ocupând primul loc în Germania şi Franţa.
În medicina tradiţională, Ginkgo era folosit pentru tratarea tulburărilor de circulaţie şi îmbunătăţirea memoriei. Studii ştiinţifice efectuate de-a lungul anilor confirmă justeţea acestor utilizări tradiţionale. Există dovezi că extractul de Ginkgo biloba poate fi eficient în afecţiunile asociate cu un flux sanguin cerebral diminuat, în special la persoanele în vârstă. Studii de laborator au demonstrat că extractul de Ginkgo biloba îmbunătăţeşte circulaţia sanguină prin dilatarea vaselor şi reducerea aderării plachetelor sanguine.
De asemenea, frunzele de Ginkgo biloba conţin două tipuri de substanţe chimice (flavonoide şi terpenoizi) despre care se consideră că au proprietăţi antioxidante. Antioxidanţii sunt substanţe care protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi – substanţe nocive din organism care alterează membranele celulare, lezând ADN-ul şi provocând chiar moartea celulelor. Radicalii liberi apar în mod natural în organism, dar şi toxinele din mediul înconjurător (incluzând razele ultraviolete, radiaţiile, fumul de ţigară şi poluarea aerului) pot creşte numărul acestora. Radicalii liberi sunt răspunzători de un număr crescut de probleme de sănătate, inclusiv afecţiuni cardiovasculare, cancer, boala Alzheimer şi alte forme de demenţă. Antioxidanţi precum cei care se găsesc în Ginkgo pot neutraliza radicalii liberi şi pot reduce sau preveni unele din prejudiciile pe care le cauzează.
Au fost identificate mai mult de 40 de compuşi ai Ginkgo biloba, dar numai 2 sunt responsabili de efectele benefice exercitate asupra organismului uman – flavonoidele şi terpenoizii. Flavonoidele, cum sunt quercitina şi kempferolul, au un puternic efect antioxidant. Studii de laborator şi pe animale au arătat că flavonoidele protejează nervii, musculatura inimii, vasele sanguine şi retina. Terpenoizii, cum ar fi ginkgolidul şi bilobalidul, (care se găsesc numai în Ginkgo biloba) îmbunătăţesc fluxul sanguin prin dilatarea vaselor de sânge şi reducerea aderării plachetelor de pereţii vaselor.
Suplimentul alimentar Ginkgo XC, fabricat de CaliVita International, conţine extract standardizat de Ginkgo biloba şi contribuie la: îmbunătăţirea circulaţiei sanguine în general, şi prin aceasta, la o mai bună irigare a organelor, a extremităţilor corpului şi la îmbunătăţirea memoriei; refacerea după un accident vascular cerebral, datorită substanţelor active cu efect antioxidant şi acţiunii asupra vaselor de sânge; ameliorarea simptomelor în cazul femeilor care suferă de sindrom premenstrual; boala Alzheimer; înlăturarea răului de înălţime; protecţie faţă de acţiunea nocivă a radicalilor liberi.
Ginkgo XC se recomandă în caz de solicitări fizice şi psihice, cum ar fi: muncă fizică grea, sport, stres, scăderea memoriei, menţinerea funcţiilor cerebrale la vârstnici. De asemenea, are efecte benefice la persoanele cu extremităţi reci şi, în general, în optimizarea stării de sănătate.
Mod de administrare- 1 tabletă zilnic sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră. PRET- 66.50 RON

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu